Loading...
Search result for #anekamakanan

@simpletreats.surabaya

simpletreats.surabaya
Hai... hai... hai.... apa kabar @simpletreats.surabaya lovers 😜😜 sambil santai yuk ngulik menu andalan @simpletreats.surabaya
kalo cocok boleh order ya, dijamin gak akan nyesel dan nagihin banget deh... jajanan unik, enak dan sehat di surabaya, gresik dan sidoarjo ga usah bingung order aja @simpletreats.surabaya
βœ”οΈdm / wa : 0838 300 33 800
βœ”οΈfresh and health ingredients
❌no msg
❌no preservatives
.
#makanantraditional #makanantraditionalindonesia #anekamakanan #makanan #makananenak #makananindonesia #makanankhasindonesia #enak #cheesesnack #jajan #kuliner #kulinerdisurabaya #kulinersurabaya #kulinerterdekat # #kulinergresik #kulinerindonesia #kulinerkhassurabaya #kulinerkekinian #kulinermalamsurabaya #kulinersidoarjo #arisan #meeting #agendarapat #kuenampan #cantik #kantor #bajukebaya #umkm #macaroniandcheese
0 9 7 hours ago

@warong_dmakan

warong_dmakan
Dah plan dinner dimana?
jom makan malam di warong d’makan yang kini menawarkan value dinner set yang menarik ini🌟🌟🀩 bukan ini sahaja yang ada tau. banyak lagi menu yang menarik dan sedap tauπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» βœ”οΈ set kambing bakar
βœ”οΈ sup meletupp

p/s : sebarang pertanyaan dan tempahan catering, boleh hubungi πŸ“²

encik zaim
www.wasap.my/60193443763

#katering #kateringwarongdmakan #anekamakanan #sedap #shahalam #seksyenu12
0 0 10 hours ago

@makananberkah_banjarmasin

makananberkah_banjarmasin
Foto di geser ya πŸ‘‰
open order yah sabtu 18 agustus 2018
close order juma'at jam11 pagi jadi diatas jam11 pagi udah gak bisa ikut keep order lagi
baca sampe habisπŸ‘‡
ukuran mikanya sedang
-mi hun/mie habang to (5k)
-mie hun/ mie habang pake telur&suiran ayam(7k)
ukuran mika besar
-miehun /mie habang pake telur&suiran ayam(12k)
kepala ayam tepung crispy: 2500k (1)
ceker kuah sop: 1000k (1)
cara pemesanan πŸ‘‡
nama pemesan:
pesanan:
diambil/diantar:
alamat: (di isi kalo mau diantar&kalo mau ambil kerumah onwer nanti aku kasih alamatnya di chat)
no wa owner : 087840798188
coba dulu yuks siapa tau suka atau malah jadi ketagihan kaya yang lainπŸ˜‹
ambil kerumah free ongkir(alamat rumah owner akan di beri tahu setelah pesanan,diantar kerumah dikenakan biaya ongkir sesuai jarak dari rumah owner
#instagram#likeforlike#simpangbelitung#makananberkahbanjarmasin#anekamakanan#beragammakananada#miehabang#miehabangcombo#miehabangmakananberkahbanjarmasin#kepalayamtepung#cekerkuahsop#orderonlinefood🍽
0 88 11 hours ago

@dapurmamasusi

dapurmamasusi
0 3 12 hours ago

@warong_dmakan

warong_dmakan
Set kambing ni cuma rm12 je kat warong d’makan. siapa yg dah cuba mesti tau macam mane sedapnye kan!😊 confirm repeat punya lah!🀩🀩🀩
.
kat mana warong d’makan nii? kedai kami kat seksyen u12 shah alam, google maps / waze warong d’makan confirm jumpa!!πŸ’―πŸ’―
.
nak buat tempahan tempat boleh hubungi nombor kat bawah.. kami juga ada menyediakan servis katering. call
encik zaim
www.wasap.my/60193443763
.
#kambingbakar #lambchop #kambingbakar kambingbakarwdm #hotselling #masakanthai #jjcm #makandimana #anekamakanan #ontakon #supper #anekasup #screenbesar #shahalam #seksyenu12 #warongdmakan
0 6 13 hours ago

@lidya_ferawati

lidya_ferawati
Eeuuummm menggoda pedasny
ad aneka rasa lohh
keju,balado,bbq,piza
yuk buruan

#anekamakanan#anekamakananringan#cemilanbandung#bandungolshopb#bandungjuara
0 19 13 hours ago

@dapurajwa

dapurajwa
Lunch box bento


#dapurajwa#lunchbox#boxbento#cateringanak#sarapan#bekel#catering#bekelanak#bekelsekola#bekelanaksekolah#homemade#nonmsg#bekelsehat#bekasi#anekamasakan#anekamakanan#jajanan#kue#lauk#jatibening#like4like#itsawrap#idebekal
4 28 15 hours ago

@pica_food

pica_food
Spaghetti aglio olio selalu pas untuk jadi menu makan siang . .
.
.
cita rasa pedes yang khas cocok buat lidah orang indonesia . .
.
jangan ragu cobain pasta satu ini , harga disini selalu mengerti kamu β˜ΊοΈπŸ€—♥️ . .
.
#lasagna #pasta #jualpasta #anekapasta#reseppasta #jualmakanan #makanhits #makanankekinian #macaronipanggang #macaroni schootel #anekamakanan #jualcemilan #lunch #mylunch #makananenak #ulangtahun #ultahanak #mango #beef #jualspaghetti #lunch #weekend #onlineshopdepok #onlineshopjkt #depok #jakarta #breakfast #aglioolio#makanandiskon #spaghettiaglioolio#promomakanan
0 17 17 hours ago

@warong_dmakan

warong_dmakan
Tak pernah mengecewakan!!🀩🀩🀩
.
pagi ni terasa nak sarapan special sikit lah, ape kata korang cuba dulu roti pisang wakjal ni dulu!πŸ˜‹πŸŒπŸŒπŸŒπŸŒ terbaik weyy! kena cuba jugak roti tampal dan roti banjir.. memang sedap roti pun lembut jee…!😊
.
macam2 sarapan lagi ada tau, nasi lemak letoppp, nasi goreng, lontong dgn kuah kacang dan macam-macam jenis mee goreng pun adaa kat sini! haii laa.. sarapan pun dah pening nak makan ape, korang belum tengok menu tengahari lagi.. rasa nak cuba semuaa!!πŸ€ͺπŸ€ͺ
.
warga shah alam yang nak cari sarapan pagi tu admin suggestkan breakfast je kat sini lah! hehe kami juga ada menyediakan servis katering tau..πŸ˜ƒ hubungi
.
encik zaim
www.wasap.my/60193443763
.
#sarapanpagi #breakfast #hotselling#roticanaimeletoppp #jjcm #makandimana#anekamakanan #ontakon #anekasup#roticanaiwdm #shahalam #seksyenu12#warongdmakan
0 2 19 hours ago

@kuliner.garut

kuliner.garut
Bolabola daging sapi wortel,buncis,kentang goreng
#cateringsandra#anekamakanan#masakanindonesia#cateringrumahan#menerima#pesanan#syukuran#nasibox#ulangtahun hub. w.a.085223748543
0 13 Yesterday

@warong_dmakan

warong_dmakan
Woahhh🀩🀩 sekarang warong d’makan dah ada dinner value set🌟🌟 semakin menarik tawaran yang warong d’makan tawarkanπŸŽ‰ jadi apa tunggu lagi? jom serbu πŸ˜‰

p/s : sebarang pertanyaan dan tempahan catering, boleh hubungi πŸ“²

encik zaim
www.wasap.my/60193443763

#katering #kateringwarongdmakan #anekamakanan #sedap #shahalam #seksyenu12
1 3 Yesterday

@masak_untuk_suami

masak_untuk_suami
Salam hujung minggu

menu yg saya buat utk majlis persaraan ketua pembantu tadbir kami semalam. alhamdulillah setiap kali majlis..saya bawa menu ni..cfirm licin..cute kot..hehe

ayam goreng daun pandan

bahan2 :
1 kg isi ayam
daun pandan
kayu pencungkil gigi

bahan kisar :
bawang merah
bawang putih
halia
serai

rempah :
serbuk kari ayam/daging
serbuk kari pedas
serbuk kunyit
serbuk ketumbar
rempah penyet
tepung goreng bestari pedas
kiub ayam
kicap manis
garam

cara2 membuatnya :
potong isi ayam ikut kesukaan masing2. saya potong saiz ibu jari. gaul semua bahan kisar, rempah2, tepung dan bahan perasa. balut dgn daun pandan. perap semalaman dan simpan dalam peti sejuk. goreng dgn api sederhana sehingga isi ayam keemasan. siap untuk dihidang..selamat mencuba.

p/s kuantiti bhn ikut selera masing2..hehe

kredit resepi : ‎irda ramli‎
#resepibu #resepimasakan #resepimemikatsuami #resepimudah #resepibonda #resepimasakan #resepituruntemurun #resepisimple #anekamakanan #anekamasakan #masakanmama #jommemasak #masakmasak #masakanmelayu #masakanmudah #anekasambal #resepiharian #dapurbujang #resepibujang #dapurberasap #belajarmemasak #mainmasakmasak #mainmasak2 #mainmasakmasakan #ideamasak #ideamasakansimple #pikatsuami #projekmemikatsuami #memikathatisuami
0 11 Yesterday

@dapurajwa

dapurajwa
Lunch box bento


#dapurajwa#lunchbox#boxbento#cateringanak#sarapan#bekel#catering#bekelanak#bekelsekola#bekelanaksekolah#homemade#nonmsg#bekelsehat#bekasi#anekamasakan#anekamakanan#jajanan#kue#lauk#jatibening#like4like#itsawrap#idebekal
1 17 Yesterday

@lina_mukit

lina_mukit
Spaghetti panggang
.
bahan :
100 gram spaghetti / macaroni
160 ml susu cair
2 butir telur
2 siung bawang putih cincang
100 gram daging cincang
1 sdm margarin
1/4 sdt merica bubuk
100 gram keju parut

saus putih :
150 ml susu cair
1 sdm margarin
1 sdm terigu
keju parut secukupnya
garam dan lada bubuk sedikit.
.
cara membuat :
1. rebus spaghetti tiriskan
2. siapkan wadah kocok telur dan susu sampai rata.
3. panaskan pan, masukkan margarin tumis bawang putih sampai harum masukkan daging cincang aduk sebentar matikan api.
4. masukkan macaroni dan susu ples telor, aduk rata beri garam dan merica tuangkan ke loyang.
5. saus putih : siapkan pan, panaskan margarin dan terigu (dgn api kecil saja), aduk rata kemudian masukkan susu cair, aduk lagi sampai tercampur dan mengental masukkan keju. sisihkan
6. tuangkan saus putih ke macaroni, lalu taburi keju dan oregano. panggang di suhu 180 derajat selama 40 menit api atas bawah.

#resep #resepmasakan #anekaresep #anekamakanan #resepmudah #resepnusantara #resepindonesia #dapurku #belajarmasak #desert
1 5 Yesterday

@warong_dmakan

warong_dmakan
πŸ”ŠπŸ”ŠπŸ”Šantara lauk pilihan hari di warong d’makan
gulai daging
ikan bakar
sup meletoppp
ayam percik
asam pedas
yang mana paling korang sukaa????πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
di wdm kami menyediakan pelbagai pilihan masakan berlauk untuk juadah tengahari anda..πŸ˜‹ untuk tempahan atau sebarang pertanyaan boleh hubungi
encik zaim
www.wasap.my/60193443763
.
#jjcm #makandimana #makantengahari #anekamakanan #anekasup #supdaging #shahalam #seksyenu12 #warongdmakan
0 3 2 days ago

@kualimedan

kualimedan
-------- roti bakar --------
.

liat roti bakar ini sedap kali bah.tanpa basa basi ni roti memang mantap kali .serabut abonya wuihh wangi enak lah.pokoke juara lah.roti ini ada ukuran large ,medium dan small.
.
. πŸ“@jawara.id .
🏠@tijilisquare .
πŸ’Έ roti gandum bakar abon mayo = 15k small

#lunch #makansiang #rotibakar #rotigandum #jawara #tijili
#makanan #carimakan #bread
#floss
#roti #jajanan #anekamakanan
#makanan
1 40 2 days ago

@dapurajwa

dapurajwa
Lunch box bento


#dapurajwa#lunchbox#boxbento#cateringanak#sarapan#bekel#catering#bekelanak#bekelsekola#bekelanaksekolah#homemade#nonmsg#bekelsehat#bekasi#anekamasakan#anekamakanan#jajanan#kue#lauk#jatibening#like4like#itsawrap#idebekal
0 21 2 days ago