Loading...
nonamanescookies

@nonamanescookies

Manes'sKitchen
3 hours ago
nonamanescookies Yeaayyyyy #moistcupcake manesskitchen da ada di sekolah agama al mustafa tampok... sekolah agama cik nona dulu. .😁😁😁😁 . alhamdulillah selangkah ke depan..thankss makcik tersayang...support biz cik nona.. tokey kantin xde pulak nk selfieeee...😅😅 . #sayajualmoistcupcake #moistcupcake #satusinggit #sekolahagamaalmustafatampok #homemadecookies #homemadekitchen #manesskitchen #bynonamanes
0 3
rumahkucuisineandcake

@rumahkucuisineandcake

Rumahku Cuisine & Cake
2 days ago
rumahkucuisineandcake Chocolate moist cup cake for birthday 🎉. thank you miss @mimia for order 🙏 . . . . #cupcake#cakebogor#jualcupcake #jualkuebogor#bogorcupcakes #bogorsnack #bogorkue#kuebogor#kueenak#moistcupcake #cupcakebogor #bogor#jualankue#jualkue#kueanak#customecakebogor #kueanakbogor #bogorcake
0 22
anirah.azuri

@anirah.azuri

AnirahAzuri™
4 weeks ago
anirah.azuri 😋 moist chocolate cupcake with super extra chocolate chip . u made my day! . cupcake ni tanpa susu dan tanpa telur! just a few ingredients, and u got super duper delicious cupcakes. . sape nak resepi, 🙋🙋🙋 put ur hands up . *1 biji dah kena rembat masa panas2..😂 . . cupcake coklat #resepitanpatelurdansusu bahan a (bahan kering) 1 1/2 cawan tepung gandum 3/4 cawan gula 1 sk garam 2 sk soda bikarbonat 4 sb serbuk koko bahan b (bahan basah) 1 cawan air panas + 2 sb serbuk kopi - mix dan biar sejuk 3/4 cawan minyak masak 1 sk cuka makan cara2 *preheat oven 180° selama 10minit 1. satukan bahan a 2. satukan bahan b 3. masukkan bahan a dalam bahan b - takyah guna mixer. mix guna sudu garfu je. 4. tambah coklat chip/rice 5. sediakan cup dan tuang adunan 3/4 cawan 6. masuk oven, bakar 20minit, 180°, api atas bawah.. letak dulang tengah2... . #cupcakechocolate #moistcupcake #cupcake
5 30
novita_s.23

@novita_s.23

Cooking_Baking is my hobby ♥♥
4 weeks ago
novita_s.23 Steamed chocolate cupcakes cupcake cokelat kukus lembab,nyoklat dan lembut made by @novita_s.23 recipe by @tintinrayner semenjak kuliah dan ngekost jadi jarang banget bisa baking dan baru ada kesempatan kemaren bisa baking lagi. aku cuma bisa baking yg pembuatan nya gk rumit dan gk terlalu banyak biaya...karna sekarang jdi anak kost hihihi😁😁...dan kue pertama yg aku bikin di kost adalah steamed coklat cupcake dari ci @tintinrayner yg resepnya selalu memuaskan hasilnya...jujur seneng banget kemaren pas baking dan kebetulan temen2 kuliah pada datang kemaren..mereka suka dengan cupcake nya begitu jg dgn teman2 di kost...alhamdulillah...makasih yaa ci @tintinrayner untuk resep2 nya😘 untuk dekorasi nya harap dimaklumi masih agak berantakan..hehe karna baru belajar😁😁 bahan2: 4 butir  telur utuh 200 gram  gula pasir butiran halus 1 sdm emulsifier - tbm, ovalet, sp-jangan skip 110 gram tepung segitiga 2 sdm cokelat bubuk 150 ml minyak goreng 1-2 sdm pasta cokelat 75 gr cokelat batang,serut,lelehkan,diamkan suhu ruang - aku pake colatta dekorasi : saya beli buttercream yg sdh jadi di tbk 1) campurkan telur dan gula, kocok sebentar, masukkan emulsifier, kocok hingga kental dan mengembang. 2) masukkan tepung terigu+coklat bubuk dengan cara diayak, aduk balik menggunakan spatula. 3) tuang minyak goreng+pasta+coklat leleh ke dalam adonan, campur hingga rata. 4) tuang adonan ke dalam cup/alumunium foil. 5) kukus selama 20-25 menit. #cupcakes #cakekukus #steamedcake #bolukukus #chocolatecupcake #cakedankue #belajarbaking #berbagiresep #rosettebuttercream #buttercreamcupcake #bakes #cupcakecokelat #cupcaketiers #cupcakestand #resepcupcake #cupcakelembut #moistcupcake #cupcakekukus
20 28
niqueenaqiaa

@niqueenaqiaa

Niquee Naqiaa
last month
niqueenaqiaa @regrann from @dapo.arkitek - minggu ini kita juga ada promo vanilla cupcake with special fresh cream. harga normal petit box - 6pcs : rm15 tapi untuk minggu ni kite bagi harga promo hanya rm12 / box. dan paling best beli 2 box dapat harga lebih jimat - rm22 je. cepat buat tempahan sekarang, anda tempah kami buat, untuk maintain kesegaran desserts dari kami. tertakluk pada terma dan syarat. #cupcake #vanillacupcake #moistcupcake #buttercupcake #freshcream #desserts #foodporn #bydapoarkitek - #regrann
0 6
dapo.arkitek

@dapo.arkitek

Dapo.Arkitek by Naqiaa
last month
dapo.arkitek Minggu ini kita juga ada promo vanilla cupcake with special fresh cream. harga normal petit box - 6pcs : rm15 tapi untuk minggu ni kite bagi harga promo hanya rm12 / box. dan paling best beli 2 box dapat harga lebih jimat - rm22 je. cepat buat tempahan sekarang, anda tempah kami buat, untuk maintain kesegaran desserts dari kami. tertakluk pada terma dan syarat. #cupcake #vanillacupcake #moistcupcake #buttercupcake #freshcream #desserts #foodporn #bydapoarkitek
0 13
justyummystuff

@justyummystuff

Just yummy stuff
last month
justyummystuff Four amazing cupcakes!!😍🍰 which is your favorite?💕 1. chocolate chip cookie dough cupcake 2. oreo cupcake 3. moist chocolate cupcake 4. cookies and cream cupcake follow me (@justyummystuff) for more😊 #chocolatechipcookie #chocolatechip #chocolatecookie #chocolate #chip #cookie #dough #oreocupcake #oreo #moistchocolatecupcake #moistcupcake #moistchocolate #sprinkle #sprinkles #chocolatesprinkles #cookiesandcream #cookies&cream #cookiecupcake #creamcupcake #cupcake #cupcakes #muffin #muffins #yummy
0 2
blackdotfoodsph

@blackdotfoodsph

BLACK DOT Foods PH
last month
blackdotfoodsph A dozen of these @blackdotfoodsph's classic vanilla cupcakes is perfect for sharing with friends and family . . . . . . . . . . . . . . . . #blackdotfoodsph #blackdot #vanillacupcake #vanilla #cupcake #moistcupcake #buttercream #vanillabuttercream #classic #food #homemade #delicious #foodpics #foodporn #foodstagram #instafood #foodphotography
0 20